Наукові конференції України, VI МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ СУСПІЛЬНИХ ВІДНОСИН В УМОВАХ ДЕМОКРАТИЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ» 2016 Р.

Розмір шрифту: 
Перспективи відносин між Україною та Європейським Союзом
Ю.П. Діденко

Остання редакція: 2017-06-14

Тези доповіді


Минуло більше десятиліття від того часу, коли Україна офіційно задекларувала прагнення інтегруватися з Євросоюзом. Це не дивно, адже багатьох українців приваблюють кращі умови життя, вільний рух між країнами ЄС, один з найбільших у світі ринків праці. Євроінтеграція означає також поглиблення культурних зв’язків, демократії і поваги до прав людини, зміцнення національної та громадянської безпеки.

Розширення Євросоюзу з 2004 року дало початок історичним змінам в ЄС у географічній, політичній й економічній сферах. Але всупереч українським очікуванням, воно не сприяло євроінтеграційним амбіціям України, якій разом з іншими сусідніми державами (Білорусь, Грузія, Молдова та більш далекі Азербайджан та Вірменія) було запропоновано Європейську політику сусідства, що передбачає максимальне наближення до ЄС, окрім членства. Також це розширення дало Європейському Союзу та Україні можливість виробити більш тісні взаємовідносини, що виходять за рамки звичайної співпраці, в напрямі поступової економічної інтеграції і поглиблення політичної співпраці.


Full Text: PDF