Наукові конференції України, VI МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ СУСПІЛЬНИХ ВІДНОСИН В УМОВАХ ДЕМОКРАТИЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ» 2016 Р.

Розмір шрифту: 
Особливості притягнення до кримінальної відповідальності за фактом маніпулювання на фондовому ринку
Г.В. Усмединська

Остання редакція: 2017-06-17

Тези доповіді


Кожна сучасна держава для того щоб існувати, розвиватись та співпрацювати з іншими країнами повинна мати в якості основи ефективно функціонуючі правову, політичну, соціальну сфери. Також важливою частиною фундаменту життєздатної держави є економічна політика, бо саме через неї держава реалізує свою економічну функцію, що сприяє стабілізації економіки, регулюванню грошового обігу, захисту права власності, контролю зовнішньоекономічної діяльності тощо. Загальновідомо, що в Україні сформувалася ринкова економіка, однією з складових якої є фондовий ринок.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» фондовий ринок (ринок цінних паперів) - сукупність учасників фондового ринку та правовідносин між ними щодо розміщення, обігу та обліку цінних паперів і похідних (деривативів) [1]. На сьогодні найрозвиненіші фондові ринки знаходяться у США, Великій Британії, Японії, Китаї, Бразилії, Індії, Німеччині, деякі з них почали формуватися ще в 16 ст. Становлення ринку цінних паперів в Україні пов'язаний з прийняттям ЗУ «Про цінні папери і фондову біржу» у 1991 році. Також для врегулювання відносин на фондовому ринку законодавцями було розроблено наступні нормативно-правові акти: Закон України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» від 30.10.1996, Закон України «Про цінні папери та фондовий ринок» від 23.02.2006.


Full Text: PDF