Наукові конференції України, VI МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ СУСПІЛЬНИХ ВІДНОСИН В УМОВАХ ДЕМОКРАТИЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ» 2016 Р.

Розмір шрифту: 
Щодо відшкодування збитків у господарських правовідносинах
Н.О. Густера

Остання редакція: 2017-06-18

Тези доповіді


Забезпечуючи захист прав та законних інтересів суб’єктів господарювання, держава визначає шляхи, якими досягається стабільність господарського обігу. Досліджуючи норми законодавства можна виявити наявність норм, котрі суперечать одна одній і не дають можливості правильно тлумачити, а тому і однозначно застосовувати господарсько-правові санкції. Така проблема також стосується відшкодування збитків у сфері господарювання, внаслідок чого виникає необхідність всебічного дослідження даного питання та приведення у відповідність господарських норм.

На законодавчому рівні питання щодо відшкодування збитків регулюється Господарським та Цивільним кодексами України, Кодексом України про адміністративні правопорушення, Закони України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань», «Про захист прав споживачів», постановою Кабінету міністрів України «Про Порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам» та іншими нормативно-правовими актами.


Full Text: PDF