Наукові конференції України, VI МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ СУСПІЛЬНИХ ВІДНОСИН В УМОВАХ ДЕМОКРАТИЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ» 2016 Р.

Розмір шрифту: 
Форми участі спеціаліста у кримінальному провадженні
Є.Д. Лук'янчиков

Остання редакція: 2017-06-18

Тези доповіді


З прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу України кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень збільшилася у рази, а їх розкриття знаходиться на рівні 30%. Нерозкритими залишаються найбільше гучні та резонансні злочини. Покращенню роботи правоохоронних органів з виявлення та розкриття злочинів має сприяти більш активне застосування спеціальних знань. Поява нових видів злочинів та суттєве удосконалення способів вчинення і приховування традиційних, зумовлює необхідність широкого використання правоохоронними органами досягнень науки і техніки в роботі з слідами злочину, подоланні протидії розслідуванню.

Чинний КПК України суттєво розширив можливості використання спеціальних знань у кримінальному провадженні, де кожна із сторін може скористатися таким правом для отримання відомостей, які будуть використані для обґрунтування відповідних рішень чи клопотань.


Full Text: PDF