Наукові конференції України, VI МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ СУСПІЛЬНИХ ВІДНОСИН В УМОВАХ ДЕМОКРАТИЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ» 2016 Р.

Розмір шрифту: 
Сприяння державної служби зайнятості України працевлаштуванню випускників: правовий аспект
І.В. Шатіло

Остання редакція: 2017-06-18

Тези доповіді


Однією із найскладніших проблем сучасного ринку праці є працевлаштування молоді. Сучасні державні програми сприяння працевлаштуванню і підтримки зайнятості молоді охоплюють багато різноманітних напрямків, починаючи з профорієнтаційної роботи та закінчуючи матеріальним стимулюванням роботодавців на створення спеціальних робочих місць для працевлаштування випускників. Разом з тим, в умовах економічної кризи виконання державних програм щодо сприяння молодіжної зайнятості більш декларується, ніж виконується.

За даними Державної служби статистики України у 2015 р. у Харківській області зафіксовано понад 1 млн. 300 тис. економічно активних громадян, з яких майже півмільйона – це молоді люди у віці до 35 років. Найвищий рівень безробіття в області (20 %) – серед молоді у віці 15-24 років. Це сама вразлива категорія молоді, її низький рівень зайнятості обумовлений тим, що молодь у такому віці навчається і не має стійких конкурентних переваг на ринку праці.


Full Text: PDF