Наукові конференції України, VII Міжнародна конференція «Правове регулювання суспільних відносин в умовах демократизації Української держави» 2017 р.

Розмір шрифту: 
Педофілія: злочин чи захворювання?
Д.Е. Спафаров

Остання редакція: 2017-06-03

Тези доповіді


Мабуть, в кримінальному законодавстві кожної держави можна знайти склад злочину, який передбачає статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, або розбещення неповнолітніх. Звісно, ні в кого не виникає питань щодо суспільної небезпечності подібних діянь та необхідності покарання особи, що їх вчиняє. Існує декілька аспектів, що стосуються суб’єкта таких злочинів, які б і хотілося розкрити нижче.

По-перше, необхідно розкрити причини виникнення педофілії. Надалі будуть наводитися певні медичні (психологічні, психіатричні та неврологічні) відомості, які в більшості своїй є напрацюваннями Нідерландського інституту головного мозку при Нідерландській королівській академії наук. Педофілія може бути спричинена пухлиною мозку в частині передлобної кори або гіпоталамуса. Існують описані випадки зміни сексуальної орієнтації на педофільну після операції на мозку тих, кому через епілепсію видаляли передню частину скроневої ділянки. Педофілію також можуть викликати інфекції мозку, хвороба Паркінсона, розсіяний склероз, а також травми мозку.


Full Text: PDF