Наукові конференції України, VII Міжнародна конференція «Правове регулювання суспільних відносин в умовах демократизації Української держави» 2017 р.

Розмір шрифту: 
Медіація та цивільний процес: перспективи та розвиток
В.С. Каліберда

Остання редакція: 2017-06-03

Тези доповіді


Одним з важливих компонентів розвитку стабільного законодавства,судової системи та держави є мирне вирішення конфліктів з різних питань та в різних сферах. Врегулювання будь-якого конфлікту потребує великої кількості часу та способів. В першу чергу це стосується правових питань,особливо спорів, які потребую судового вирішення. Задля того, щоб розвантажити судову систему та скоротити час вирішення проблемних питань для закікавлених в цьому осіб.

На даний час судова складова нашої держави потребує більш широкого вдосконалення та розвитку.Це в першу чергу стосується судової практики, тому,задля того,щоб зберегти свій час, нерви, навіть кошти, люди все частіше починають звертатися до такого не дуже популярного процесу як медіація. Цей метод означає можливість вирішення спору без звернення до суду,лише з залученням медіатора,який виступає посередником. Така процедура проводиться лише за згодою сторін і вона є досить гнучкою, що робить її досить таки успішною,як показує світова практика.


Full Text: PDF