Наукові конференції України, VII Міжнародна конференція «Правове регулювання суспільних відносин в умовах демократизації Української держави» 2017 р.

Розмір шрифту: 
Піратство як злочин у галузі авторського права та суміжних прав: погляд на проблему
В.О. Баранова, В.А. Потапенко

Остання редакція: 2017-06-03

Тези доповіді


Загальновідомо, що на сьогоднішній день проблема піратства є вкрай актуальною в нашій державі. Але чи розуміємо ми що взагалі являє собою піратство? Відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права» [1] піратство у сфері авторського права – це опублікування, відтворення, ввезення на митну територію України, вивезення з митної території України і розповсюдження контрафактних примірників творів (у тому числі комп'ютерних програм і баз даних), фонограм, відеограм і програм організацій мовлення.

Отже, суть інтернет-піратства полягає у відтворенні і розповсюдженні мережею Інтернет фільмів, музичних творів, комп'ютерних програм, іграшок, інших об’єктів інтелектуальної власності, без дозволу автора або іншої особи, яка має авторське право і/або суміжні права, або без виплати винагороди за використання творів у встановленому законом порядку.


Full Text: PDF