Наукові конференції України, VII Міжнародна конференція «Правове регулювання суспільних відносин в умовах демократизації Української держави» 2017 р.

Розмір шрифту: 
Правовідносини у сфері донорства органів та інших анатомічних матеріалів і репродуктивних клітин: проблеми цивільно-правового регулювання
М.М. Красенко, С.М. Швець

Остання редакція: 2017-06-03

Тези доповіді


Право на життя і право на здоров’я виступають тими основоположними благами людини, які гарантуються Конституцією України та повинні неухильно забезпечуватись через діяльність уповноважених на те органів та посадових осіб. Сучасна медицина здійснила значний прорив у розвитку технологій, що забезпечують належний стан здоров’я людини, а подекуди і рятують її життя шляхом здійснення відповідних операцій, процедур та інших методів лікування. Проте у сфері медицини одним з проблемних питань є питання розвитку вітчизняної трансплантації. Поруч з ним вченими була висвітлена наступна проблема – правове регулювання правовідносин у сфері донорства органів, анатомічних матеріалів і репродуктивних клітин у законодавстві України.

Метою даного дослідження є аналіз проблематики правовідносин у сфері донорства і трансплантації через специфіку цивільно-правового регулювання.


Full Text: PDF